معاون پژوهش و برنامهریزی سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: ایران در مسابقات جهانی مهارت در کشور کانادا با آوردن 502.33 امتیاز و کسب میانگین سطح جهانی با 11پله صعود، رتبه 16 جهانی را از آن خود کرد.
معاون پژوهش و برنامهریزی سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: ایران در مسابقات جهانی مهارت در کشور کانادا با آوردن 502.33 امتیاز و کسب میانگین سطح جهانی با 11پله صعود، رتبه 16 جهانی را از آن خود کرد.
"محمدتقی صابری" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به ضرورت ارتقاء آموزش فنی و حرفهای در سطح کشور، تبادل تجربه و نظر میان اعضا
در زمینههای آموزشهای فنی و حرفهای و اشاعه اطلاعات استانداردهای ملی مهارت در سطح کشورهای مختلف را از اهداف برگزاری این مسابقات عنوان کرد.
وی ادامه داد: تشویق جوانان برای آموزشهای متناسب با شغل و بازار کار، ترغیب کشورها
به تبادل اطلاعات در میان جوانان، ایجاد تسهیلات در برقراری ارتباطات و دیدارها از دیگر اهداف برگزاری مسابقات جهانی مهارت است.
صابری با بیان اینکه ایران از سال 79، در پنج دوره مسابقات جهانی مهارت شرکت کرده است، گفت: برگزیدگان هشتمین و نهمین دوره مسابقات ملی مهارت برای این مسابقات جهانی انتخاب شدند که تیم ایران موفق شد یک مدال نقره و پنج دیپلم افتخار از این مسابقات کسب کند.
نماینده رسمی ایران در سازمان جهانی مهارت، تصریح کرد: ایران در رشتههای تأسیسات و فناوری برودتی تراش و فلز CNC، کاربرد نرمافزار، پشتیبانی شبکه، جوشکاری، طراحی صفحات وب، تأسیسات الکتریکی، کابینتسازی، جواهرسازی، فناوری خودرو، طراحی گرافیک و کنترل صنعتی شرکت کرد.
معاون پژوهش و برنامهریزی سازمان فنی و حرفهای با انتقاد نسبت به عدم صدور ویزا برای بعضی از شرکت کنندگان در این مسابقات، افزود: متاسفانه بدلیل برخی مراودات سیاسی، کانادا به عنوان میزبان این مسابقات برای برخی از مربیان و مترجمان و شرکت کنندگان در این مسابقات ویزا صادر نکرد.
وی یکی از دستاوردهای این دوره از مسابقات را کار بر روی ویژگیهای روانشناختی افراد برای ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس در میان آنها عنوان کرد و گفت: یکی از دلایل موفقیت تیم حضور مربیان باتجربه و مترجمان برای تسهیل ارتباط اعضا با کادر برگزار کننده مسابقات بود.
صابری با بیان اینکه برای اولین بار در جهان ایران صاحب مدال نقره در این مسابقات شده است، گفت: آخرین و بهترین مدال کسب شده در طول این مسابقات مربوط به دوره پیش در ژاپن است که مدال برنز کسب شد.
وی ادامه داد: کشور ایران برای اولین بار با کسب امتیاز 502.33 و کسب میانگین جهانی با صعود 11 پلهای رتبه شانزدهم این مسابقات را به خود اختصاص دهد.
این مقام مسئول در مورد رشتههای جدید برای حضور در دورههای آینده مسابقات جهانی مهارت که در کشور انگلیس برگزار میشود، گفت: برای کسب تجربه در هشت رشته کارشناسان و اساتید مختلف از سازمان فنیوحرفهای به این دوره از مسابقات اعزام شدند تا بتوانیم در آیندهای نزدیک برای رشتههای پلیمکانیک، شبکههای کابلی، ساخت و تولید تیمی مکاترونیک، لولهکشی و گرمایشی، نجاری و رباتیک نماینده به مسابقات جهانی مهارت اعزام کنیم.
صابری با بیان اینکه برای اولین بار آییننامه استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای برگزیدگان مسابقات ملی مهارت در عرصههای بینالمللی و ملی تصویب شده است، اظهار داشت: افرادی که در این مسابقات حائز کسب رتبههای برتر شده باشند میتوانند از تسهیلات این بنیاد برای ارتقاء جایگاه مهارت و شغلی خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: سازمان فنی و حرفهای به برگزیدگان این مسابقات پیشنهاد استخدام در سازمان به عنوان مربی آموزشی را داده است تا بتواند از تجربه این افراد برای آموزش کارآموزان استفاده کند.
معاون پژوهش و برنامهریزی سازمان فنی و حرفهای در مورد پرداخت تسهیلات به برگزیدگان مسابقات ملی و بینالمللی، گفت: از سال جاری استفاده از تسهیلات طرح بنگاههای زودبازده برای استفاده برگزیدگان این مسابقات فراهم شده است.
نماینده رسمی ایران در سازمان جهانی مهارت، تصریح کرد: حداقل کل اعتبار در نظر گرفته شده برای پرداخت تسهیلات به برگزیدگان مسابقات پنج میلیارد تومان است که در صورت نیاز افزایش خواهد یافت.
وی در مورد رتبههای ایران در پنج دوره برگزار شده مسابقات جهانی مهارت، گفت: رتبههای ایران در پنج دوره برگزاری مسابقات جهانی مهارت که در کشورهای کره جنوبی، سوئیس، فنلاند، ژاپن و کانادا برگزار شده به ترتیب 35، 30، 28، 27 و 16 است که معدل امتیاز تیم ایران در این دوره از میانگین سطح جهانی بالاتر رفته و به کسب امتیاز 502.33 رسیده است.
منبع:http://www.irimlsa.ir/main/index.aspx